NõudValgustidSisustusKas teadsid et...?KontaktKokkuost
MööbelKlaasKeraamikaNahakunstTehnikaMuuRiidedRaamatudKalkulaatoridMänguasjadKunst
 
 Sirvi tooteid 
Otsi: 




Eesti Põllumajandustehnika sõnas ja pildis 1961–1991
Aadu Püvi, Arder Väli, Heino Veldi

SKU: ID1087
438-leheküljeline suures formaadis ning kõvas köites raamat.
2019

Koondise Eesti Põllumajandustehnika (EPT) ajalugu sõnas ja pildis on koondatud selle raamatu vahele kolme kunagise EPT juhi, Aadu Püvi algatusel ning Arder Väli ja Heino Veidi toetusel.

Varem on ilmunud EPT tegevust kajastavaid raamatuid süsteemi ettevõtete ja paikkondade kohta. See raamat hõlmab EPT tegevust üle Eesti alates ajast, mil meie maaelu hakkas välja tulema sundkollektiviseerimise tagajärjel tekkinud kaosest ja vaesusest.

Alustanud endiste MJT-ide ja RTJ-ide järeltulijana muutus loodud EPT süsteem Eesti maaelu edendamise üheks tugisambaks. Algas ulatuslik soode kuivendamine, põllumaade laiendamine, maastike kujundamine veesilmade ja tehisjärvedega; täiustati põllumajandusmasinaid, edenes majandite varustamine, jõudsalt hakkas täiustuma majandite masinapark, millele aitas kaasa ka EPT ettevõtete spetsialiseerumine.
Hoogsalt hakkas arenema elamuehitus, kerkisid koolid, lasteaiad ja kultuurimajad, mille tulemusena mõnigi paik kasvas aleviks või isegi linnaks.

Raamat sisaldab igakülgset infot EPT ettevõtete tegevusest. Põhitöö kõrvalt toetasid need ettevõtted ka kultuuri- ja sporditegevust - sedagi kajastab käesolev raamat.
Seisukord: uus

info@p30.ee :: +372 5917 7527 :: P30 STUUDIO OÜ, Laki 17, Tallinn 12915

Kasutustingimused :: Privaatsuspoliitika